Aj po súboji v Trnave chceme ostať v hre o 3. miesto
Zápas 9. nadstavbového kola bude pre futbalistov MŠK Žilina zároveň priamym súbojom o 3. miesto tabuľky, v ktorom vyzvú Spartak Trnava na jeho pôde. Šošoni musia bodovať naplno, ak chcú živiť šancu na bronzovú priečku aj pred posledným kolom skupiny o titul. A tak sa teda aj stavajú k nedeľnému televíznemu duelu.

Záverečný duel 9. kola v skupine o titul má v Trnave výkop o 18:00 hod. a rozhodovať ho bude Ivan Kružliak.


novinky u súpera

Trnava sa v jarnej časti pod vedením trénera Michala Gašparíka mladšieho prezentuje najlepšou formou, čo ju vyšvihlo až na aktuálne 3. miesto, kde má náskok šiestich bodov práve pred nami. V skupine o titul má Spartak jediného premožiteľa - práve našich chalanov, ktorí v infarktovom závere 1. kola nadstavby otočili nepriaznivý priebeh a zvíťazili 2:1. Odvtedy síce Trnava ešte vypadla v osemfinále pohára proti Trenčínu, no v lige zdolala Dunajskú Stredu či hneď dvakrát v exponovaných zápasoch aj Slovan. 

Tabuľka hovorí jasnou rečou. Dve kolá pred koncom nadstavby tak ešte stále žije teoretická šanca pre Šošonov preskočiť v tabuľke Trnavu, my však v takom prípade musíme zo Slovenského Ríma bezpodmienečne doniesť všetky tri body.

Trnave sa do zostavy po minulotýždňovej stopke za žlté karty vracia kapitán Martin Mikovič.


Historická bilancia: ŽILINA – TRNAVA 130  53 34 43 181:157


cítime šancu a chceme ju využiť

Po minulotýždňovej ofenzívnej prestrelke proti Trenčínu prichádza duel ako remeň v Trnave. Súboj o tretie miesto je stále otvorený pre obidva tímy, čo sľubuje zaujímavú zápletku. Pripravení sú naň, okrem hlavného trénera MŠK Pavla Staňa, aj všetci hráči, a to aj po fyzickej či psychickej stránke.

"Určite nás čaká ťažký zápas, no na druhej strane je to výzva, pretože cítime, že ak by sme nedeľný duel zvládli, tak by sme ešte mali príležitosť zabojovať o tretie miesto. Uvidíme, aká bude celková dispozícia pred začiatkom a počas súboja," uviedol na margo nedeľného televízneho súboja kormidelník mladých žilinských Šošonov.

Šancu na tretie miesto nám ponúkla sama Trnava svojím zaváhaním v minulom kole proti Zlatým Moravciam. Naplnilo sa tak tvrdenie rodáka z Čierneho, že sa rozhodne až v samotnom vzájomnom súboji. "Bavili sme sa o tom už skoro mesiac dozadu, nakoniec to tak vyšlo. Myslím si, že to bude rozhodujúci zápas o tretie miesto. Trnave síce stačí iba bod, no pri tejto situácii to bude dôležité stretnutie pre obe mužstvá.

Naopak, my potrebujeme iba víťazstvo. Je to pred nedeľou správna motivácia, i keď do každého jedného zápasu ideme s cieľom vyhrať? "Samozrejme, ak sa nám nepodarí vyhrať, tak to tretie miesto bude pre Trnavu asi spravodlivé a nič s tým už potom neurobíme. Teraz však cítime, že v Trnave môžeme vyhrať a urobíme všetko preto, aby sme to zvládli." Dve kolá pred koncom Fortuna ligy nás v tabuľke delí od Trnavy šesť bodov. 

Proti Spartaku sa vo vzájomných dueloch počas aktuálnej sezóny zrodil vždy výsledok 2:1. Čo si z týchto stretnutí môžeme vziať do toho najbližšieho? "Trnava má charakterné mužstvo, ktoré nič neodpúšťa. My sa s tým už ale musíme automaticky vysporiadať a futbalovo sme na tom takisto dobre. O víťazovi rozhodnú iba detaily." Náročné bude aj zvoliť správnu zostavu, keďže už v stredu nastúpime vo finále Slovenského pohára"Jasné, že nad tým rozmýšľame, ale treba podotknúť, že mužstvo je pripravené tak, aby zvládlo všetky zápasy v tomto anglickom týždni," zhodnotil výkonnosť a pripravenosť svojich zverencov lodivod žltozelených.

Pravdepodobne to však nebude tak útočne ladený duel ako naposledy proti Trenčínu. "To ešte uvidíme aj podľa toho, ako na danú situáciu zareagujú obe mužstvá. Myslím si, že to možno nebude tak gólové, avšak bude to zaujímavý futbal. Určite sa však proti žiadnemu inému súperovi nebude hrať ako proti Trenčínu, kde sme boli obidvaja mimoriadne ofenzívne naladení.Oddych od náročného programu s viacerými anglickými týždňami prospel aj zdravotnému stavu v kabíne. "Pre zranenie stále pauzuje Paťo Iľko a otázny je ešte Braňo Sluka. Všetci ostatní hráči sú aktuálne zdraví," optimisticky skonštatoval pred náročným záverom sezóny hlavný kouč lavičky Šošonov Pavol Staňo, ktorému bude pre kartový trest chýbať aj stopér Jakub Kiwior.


koncentrácia celých 90 minút, iba výhra nás drží v hre

O posledných zápasoch proti Trnave vie svoje brankár Samuel Petráš, ktorý v rozhovore prezradil, kade by mohla viesť cesta k dôležitým trom bodom z Trnavy.


rozhodcovia

Nedeľné stretnutie 9. kola nadstavby, ktoré vysiela Orange Sport s výkopom o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak, na čiarach mu asistujú Ján Pozor a František Ferenc.


Aj v Trnave bez našich fans

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga - výnimku aj na jarnú časť a môže nateraz pokračovať s prítomnosťou obmedzeného počtu divákov za prísnych pravidiel. Jedných z nich sú uzatvorené sektory hostí.

V sobotu tak bude uzatvorený v Trnave sektor hostí určený pre našich fanúšikov.

Facebook